Billerbeck NORDSTADT 1921. paplan, egyszemélyes

VAN
Raktárkészlet:
Billerbeck NORDSTADT 1921. paplan, egyszemélyes
Billerbeck NORDSTADT 1921. paplan, egyszemélyes
Billerbeck NORDSTADT 1921. paplan, egyszemélyes
Billerbeck NORDSTADT 1921. paplan, egyszemélyes
Billerbeck NORDSTADT 1921. paplan, egyszemélyes
Billerbeck NORDSTADT 1921. paplan, egyszemélyes
Billerbeck NORDSTADT 1921. paplan, egyszemélyes
Billerbeck NORDSTADT 1921. paplan, egyszemélyes
45 000 Ft

Billerbeck NORDSTADT 1921. centenáriumi paplan!

7 klímazónás, tűzött paplan!

Limitált kiadású!

Részletek

Nordstadt 1921. paplan, Billerbeck 7 klímazónás,

természetes töltetű, tűzött paplan.

Sorszámozott kiadás!

7 klímazónás, természetes töltetű tűzött paplan a fázós lábuak boldogságára!

NORDSTADT 1921. - 7 klímazónás természetes töltetű paplan.

Gerd Billerbeck úr által, 1983-ban Németországban benyújtott DE3305507C2 számon bejegyzett szabadalom alapján elkészítve.

 

 • Huzata: prémium minőségű pamut (100%), holdsugár színben
 • Töltete: 45% gyapjú + 45% teveszőr + 10% pes (I. osztály)
 • Mérete: 135/140 x 200 cm
 • Töltet súlya: 1200 gramm
 • Melegpont: téli paplan
 • Tisztíthatósága: nem mosható, tisztítható.

 

Kétszemélyes méretben is kapható (200x220 cm)!

 

*A kép egyes termékeknél illusztráció. A paplan rendelése esetén, a feltüntetett paramétereknek megfelelő Billerbeck NORDSTADT paplan (135/140 x 200 cm méretben) kerül kiszállításra. A készlet erejéig elérhető.

A hivatkozott DE3305507C2 szabadalom ismertetése – NORDSTADT 1921 paplan.

Egy olyan paplanról van szó, amely keresztmetszetében három különböző vastagságú, tömörségű és alapanyagú, valamint területi egységenként figyelmes tervezéssel elosztott töltetrészekkel (összesen 7 klímazónával) bír. Ezáltal a takaró kiegyenlíti az átlagos emberi bőrfelszín hőmérsékleti különbségeit, mely a vállnál cca. 35 fok, a testközépen 32 fok, míg a lábaknál cca. 30 fok. Ebből fakadóan a felsorolt testrészek, azaz “a zónák” különböző hőigényűek és indokolt, hogy a különböző melegtartó-képességű védelmet kapjanak alvás során.

Ennek megfelelően osztjuk klíma-zónákra a paplanunkat. A paplan hossza és szélessége egyébként megfelel a normál méreteknek. Hosszában a paplant három sávra osztjuk. A fent említett különböző hőigényeknek megfelelően a felső egynegyed rész egy lazább, a középső kb. fél rész egy ennél tömörebb, míg az alsó egynegyed rész egy annál is tömörebb, többrétegű töltettel rendelkezik. Keresztirányban a széleken és a középső részen szintén változó vastagságú töltetet terítünk be. A váll-zónában a teljes szélességben azonosan vékonyabb a paplan.

A paplan tűzési mintájával is felhívjuk a figyelmet a klímazónákra, a változó töltetvastagságokra.

A töltetrétegek minőségüket tekintve gyapjú-féleségek. Ezek a természetes szálak ugyanis a leghagyományosabb, legmegbecsültebb alapanyagok hőszigetelő öltözékek készítéséhez. A zónák közötti eltérő hőigényeknek megfelelően viszont két különböző nemes állati szőr-anyagot használunk: báránygyapjút és teveszőrt. A kétféle szálból külön készítünk bundát és ezeket külön rétegenként terítjük a paplanba. Ezzel elérhető, hogy az elkészített takaró még a végtagjaikban labilis vérkeringésű emberek számára is kellemes klímát biztosítson az elalváshoz.

Gyapjú – NORDSTADT 1921 paplan

Nedvességfelvevő képessége rendkívül jó. Képes saját súlyának 30%-át is meghaladó nedvességet felvenni úgy, hogy nem válik nedves tapintásúvá, és azt ismét a levegőbe leadni, kiszáradni. A gyapjúra jellemző a szálak “göndör” térstruktúrája. A szálszerkezetnek, és a térstruktúrának köszönhetően kiváló hőszigetelő. A felületét borító viaszanyag miatt szennytaszító. A szálak felülete pikkelyes szerkezetű, ezért szálvándorlásra, filcesedésre hajlamos.

Az élő állatról nyírt gyapjú, az “élőgyapjú” alapvetően jobb minőségű, mint a vágóhídi, vagy az úgynevezett “döggyapjú”, amelyet többnyire vegyi úton fejtenek le a bőrről. Olyan mosási eljárást kell alkalmazni a gyapjúban lévő lanolin-tartalomra való tekintettel, amihez szelektív vegyi anyagok szükségesek. A gyapjú minősége a lanolin tartalomtól függ. A Billerbeck márkatermékeihez nagy arányban magashegyi birkák gyapját hasznosítja, mert vékonyabb szálú, jobb a térstruktúrája és nem tartalmaz sok bogáncsszennyeződést.

Gyapjú tisztítás

Lúg hatására a pikkelyszerkezet fellágyul és a filcesedés még erőteljesebbé válik, tehát nem mosástűrő. Speciális kikészítéssel (a felületi pikkelyszerkezet elroncsolásával) moshatóvá tehető, de dobos szárítóban nem szárítható!

Általános tudnivalók

 • Természetes anyag, szennytaszító
 • hőmérséklet kiegyenlítő hatású
 • a nedvességfelvétel gyors, leadása lassabb – száraz alvásklíma
 • nedvességfelvevő és leadó képessége többszöröse más textíliának

Teveszőr – NORDSTADT 1921 paplan

 • A teveszőrt a felvidéki tevék mellkas szőréből nyerik, eredetét tekintve főleg az ázsiai régióból (Kína, Mongólia) származik
 • A kétpúpú teve testét kétrétegű bunda fedi: egy meleg pelyhes belső rétegből és egy durva és hosszú szálú külső szőrréteg, vedléskor mindkét szőrréteget nagy csomókban elhullajtják
 • Szálszerkezete üreges, ennek köszönhetően kiváló hőszigetelő hatású, mivel a szálak így magukba tudják zárni a levegőt
 • A nyírt élő gyapjúnál is könnyebb, puhább anyag, ezért nagyon előnyösen használható exkluzív paplanok készítésére

TERMÉSZETES SZÁLÚ PAPLANOK

Aludjon Ön is nyugodtan, pihentetően az álomszép, természetes alapanyagokból készült ágyneműkben, és élvezze a kiváló, megbízható minőséget!  Ezek bőrbarát, kellemes, természetes alvásklímát biztosító termékek szinte kényeztetik Önt! Érezheti a különbséget, élvezheti a természetességet, tehát jól érezheti magát! Élőgyapjú: Hosszan tartó friss érzet a gyapjú öntisztuló képességének köszönhetően. Különösen jó hőmérséklet-kiegyenlítő hatás. Kiváló nedvességáteresztő-képesség. Magas nedvességtároló képesség. Reumatikus betegségekben és ízületi fájdalmakban szenvedőknek is ajánlott. Bambusz: Természetes antibakteriális, antiallergén hatás. Házi poratkákra érzékenyek számára ideális. Gombák megtelepedése elleni védelem. Üreges struktúrája révén nagyon jó légáteresztő tulajdonságú. Pamut: Természetes pamut – bőrbarát anyag. Hagyományos, kiváló töltetanyag. Magas rugalmasságú, hosszútávú formatartó képességű. Kiváló nedvességfelvevő tulajdonság.

Bárány gyapjú paplanok, párnák

Élvezze Ön is a Billerbeck gyapjú párnák és paplanok természetes ölelését. A gyapjú ágynemű természetes jellegén kívül, számos előnyös tulajdonságot hordoz. A gyapjú szál magas lanolin tartalma javítja a véráramlást, nyugtatja a bőrt, természetes fájdalomcsillapító hatású, valamint gyógyítja a reumatikus panaszokat és ízületi fájdalmakat. A bárány gyapjú párna és paplan egyedülálló öntisztuló képessége hosszan tartó frissességet kölcsönöz az ágyneműnek. Kiváló hőszigetelése és megfelelő szellőzése révén minden évszakban kellemes alvásklímát biztosít a nyugodt, zavartalan pihenéshez. A gyapjú sok nedvességet képes magába szívni, melegben jól elvonja a test kipárolgását, miközben a gyapjú szálak között szabadon áramló a levegő szárazon tartja bőrünket.

Adatok
Cikkszám
D12BF187nord
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek