Gyapjú paplan

Gyapjú paplan

A gyapjú paplan, természetes, bőrbarát, puha tapintású gyapjúból készül, mely kiválóan hőszigetelő, őrzi a test melegét, nedvességfelvevő és légáteresztő képessége miatt igazán rendkívüli.

A gyapjú paplan antiallergén hatású, atka mentes, testbarát tulajdonságú, használatával elkerülhető az elektrosztatikus feltöltődés, portaszító tulajdonságú. A gyapjú pikkelyes felépítéséből eredően megakadályozza a szennyeződések megtapadását a paplan felületén, lanolin-tartalmának köszönhetően pedig gyógyító hatást fejt ki Önre használata során. A lanolin bőrnyugtató, stresszoldó és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. A gyapjú paplan fájdalomcsillapító hatásával, az Ön fájó ízületeire, izmaira, reumás panaszaira is enyhülést hozhat. Javítja a bőr és a végtagok vérellátását.

A gyapjú paplan kiváló nedvszívó és páraáteresztő képességű, ennek következtében az Ön testéből kipárolgó nedvességet felveszi anélkül, hogy Ön nedvesnek érezné, később, szárazabb környezetben pedig leadja, elpárologtatja ezt a felvett nedvességet, vagyis öntisztuló. Önsúlyának 33%-áig képes felvenni a nedvességet. A gyapjú paplan tökéletes légáramlással biztosítja az alvó ember test hő-háztartását, ami segít Önnek a nyugodt, kellemes, pihentető alvásban.

A gyapjú harmóniát teremt az ember és a természet között. Harmóniát, amit éjszaka a gyapjú természetes burkában pihenve testünk minden porcikája élvezhet, míg kifejti az kivételes ápoló és gyógyító hatását.


Javasoljuk itt is nézzen körül: Paplan és párna akciók

Rendszeresen megújuló akciók - ágyneműhuzat, párna, paplan rendelés 20-60% kedvezményel.

30.000 Ft feletti vásárlás esetén, INGYEN kiszállítjuk csomagját az ország bármely pontjára!

Nézet:
Sorrend:

A gyapjú az emberiség egyik legrégebben használt alapanyaga, napjainkban is nélkülözhetetlen anyag. Gyapjúnak a juhok testét borító, összefüggő bundát alkotó szőrzetet nevezik.

Az egyik legfontosabb állati eredetű textilipari alapanyag, melyet nagy mennyiségben a ruhaipar és a lakástextil ipar használ fel, például paplanok gyártásra. Ezt a nagy felhasználást a  melegtartó képességének, kellemes tapintásának, puhaságának, rugalmasságának köszönheti. Elsősorban a gyapjú bonyolult felépítése, fizikai és kémiai szerkezete ad magyarázatot arra, hogy miért nevezik a természet csodájának. A gyapjúszál egy középszálból áll, amelyet orsó alakú szarucellák vesznek körül. A gyapjúszál rugalmasságát és erősségét a különleges fehérjéből felépülő velőállományának köszönheti.