+ PÁRNA töltetek szerint

Ha párna vásárlására szánja el magát, bizonyára utánanéz, hogy melyik lenne a legkényelmesebb, legegészségesebb az Ön és családja számára. A Parnarendeles.hu - Párna, paplan , ágynemű webáruház tökéletes megoldást nyújt, hiszen minden igazán jó párnát egyszerre találhat meg itt a vásárló, és nyugodtan válogathat, fontolgathat, miközben az oldalt böngészi.

 

Párna típusok

A párnák több fő kategóriába is besorolhatók. Ha a nevük nem mondana eleget, itt egy rövid leírás mindegyikről, az Ön választásának megkönnyítése érdekében:

 

A Funkcionális szálú párna, vagyis a műszálas, alvószál töltetű párnák tökéletes választás azok számára, akik könnyen tisztítható, mosógépben is mosható párnákat keresnek. Ez a párna mosógépben 40-60 C°-on is mosható, így megkönnyítve nagyon sok ember dolgát, hiszen nem kell sokat bíbelődni a kézi tisztítással. Ugyanakkor, ha fertőtleníteni is szeretné, nyugodtan kifőzheti akár 95 C°-on is.  Ezek a párnák Billerbeck funkcionális szál, vagyis márkás alvószál töltetűek. Nem kell megijedni az idegen „mű” szócska hallatán, hiszen a hatékonysága ezeknek a párnáknak a modern anyagok és modern technológia felhasználásában rejlik. Mindezek mellett ez a párna bőrbarát, és az allergiás betegségben szenvedők is nyugodtan használhatják. Az előnyeihez írható még, hogy fantasztikus nedvesség-áteresztő képessége van, és kiváló átszellőzésének köszönhetően tökéletes hőmérsékletet biztosít éjszakánként. A párna rugalmas, és a nyaknak, gerincnek is megfelelő alátámasztást nyújt, hosszútávon formatartó. Semmiképp nem fog csalódni benne, ha ezen párna mellet dönt, a pihentető alvást garantált.

 

Ha úgy döntene, hogy megbízik a NASA űrkutató csoport munkájában, akkor ajánlott a ma már divatossá vált Memory párna választása. A Memory párna hőérzékeny tulajdonságának köszönhetően a meleg hatására hozzásimul teste minden görbületéhez, enyhítve a fájó nyomáspontokat. A Memory párna csodálatos viszkoelasztikus poliuterán alapanyagának köszönhetően tökéletesre fejlesztett változatában a gerincnek és nyaknak is kielégítő alátámasztást ad, egyenesen tartva a gerincet, tökéletes alvópozíciót teremtve tulajdonosának (ilyenek a Rehab rt, Qmed termékei is) . A világ vezető kórházai használják a Memory párnát, hiszen gerinc vagy nyaki sebészeti beavatkozásokon átesetteknek kifejezetten javallott e párna használata. Hatalmas felfedezés volt ez az alvásiparban, és kellőképpen reformálta is azt. Ha meggyőzte a Memory párna hatékonysága, bátran rendeljen belőle abban az esetben is, ha allergiás, hiszen teljesen hipo-allergén az anyaga, és nem telepednek meg benne a poratkák sem. A Memory párna mindenképpen javítani fogja az alvásminőségét, bármin is aludt ez idáig.

 

A kínálatunkban megtalálható a Bambusz párna is, amely csodálatos nedvszívó- és leadó képességéről híres, és ezáltal száraz alvást biztosít. A híres bambusz szálak rengeteg módón felhasználhatóak az élet minden területén, nincs ez másként az ágyneműknél sem. A bambusz szálakból készült párna selymes tapintású, és kellemesen hűs. A bambusz párna szagtalanító és hőmérséklet kiegyenlítő hatású is, mindezt tökéletesen természetes forrásból teszi. Ezt a párnát nyugodtan besorolhatjuk az antibakteriális párnatípusok közé is, hiszen nyugodtan használhatja bármilyen allergiás betegségben szenvedő személy, és a házi poratkák ellen is tökéletes védekezést nyújt. Ezen kívül a párna alapanyagát kezelik gombamegtelepedés ellen is. A párna ezeknek a természetes, védelmet ígérő alapanyagoknak köszönhetően bőrbarát. A bambusz párna megtalálható a funkcionális szálak ötvözte változatban, vagy akár memory hab párna alapanyagból is. A párna töltete funkcionális szálakból áll, melyet beborít a selymes bambusz huzat. Ez az anyag rugalmas, szellőző, nedvességelvezető alapanyag. Ugyanakkor a hőre formához alakuló, memory habbal készített bambusz huzattal bevont párna is megtalálható a készletben, Mollin bambuszpárna néven.

 

Az allergiás megbetegedésekben szenvedőkre is figyelünk, megtalálható választékunk között a kifejezetten nekik gyártott antiallergén és atkamentes párna, melyek speciális anyagokból létrehozva tökéletes gátat jelentenek a poratkáknak. Ezek az antiallergén párnák is moshatóak mosógépben, terméktől függően 40 és 60 C° között.

 

Kacsatoll, kacsapehely, libapehely és lúdtoll – mi sem jellemezné jobban a puha, mély, pihentető alvást. A pehely párna, toll párna bizonyára kielégítő választás lesz Önnek, ha szereti a kifejezetten puha párnákat. A Billerbeck pehely párnák töltelékeként különösen puha pelyheket és tollakat használnak. A hagyományos párnákhoz képest ezeket mosógépben is lehet tisztítani, típus szerint 30-tól 60 C°-ig. A párna minőségét a töltet határozza meg: minél nagyobb a pehelyhányada, annál drágább. A pehely párna is kiváló nedvesség elvezető, és kimagaslóan nagy hőmérséklettartó tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül ugyanúgy, mint az eddigiek, nagyszerűen szellőzik, és allergiások számára nyugodtan használható, poratka-mentes anyaga van.

 

Gyógyhatású párnák

Természetesen meg kell említenünk a számos gyógyhatással bíró gyapjú párnát is, amely köztudottan fájdalomcsillapító hatással bír, és ezen kívül gyógyítja a különböző reumatikus panaszokat és ízületi fájdalmakat. A gyapjú párna egyik számottevő előnye az öntisztuló képessége, mely hosszantartó frissességet biztosít neki, és ezenkívül tökéletes a hőszigetelése, ami ugyanakkor nem akadályozza meg abban, hogy szellőzzön és így minden hőmérsékletben megfelelő klímát biztosítson a testnek.

 

A manapság feltörekvő népszerűségű tönköly párnát is megtalálja választékunkban. Ennek a párnának szintén jótékony hatásai vannak a szervezetre. A párna töltete a teljesen bio termesztésből származó tönköly búzaszemeknek a magházából áll, vagyis tönkölyhéjból. Ennek az egyértelműen természetes alapanyagnak köszönhetően számos betegségben küzdőknek lehet a legideálisabb választás. A tönkölybúzahéj kovasav tartalma és a sokféle ásványi anyag meg nyomelem okozza ezt a gyógyító hatást. A leváló kovasav behatol a kötőszövetek közé, így fejtve ki gyulladás- és fájdalomcsillapító hatását. A tönköly párna enyhítheti akár a fejfájást, a görcsöket, a nyaki- és ízületi fájdalmakat, segíthet az izomhúzódás okozta fájdalom enyhítésében, és a gerincproblémákkal küzdőknek is támasza lehet. A támasz szót nem hiába használtuk, hiszen a tönköly párna tökéletesen alátámasztja a fejet, így levéve a terhet a váll és a nyak izmairól. Megfelelő gyógyír lehet az alvászavarral küzdőknek is, hiszen ez a csodapárna a vérellátást is javítja. A gabonára érzékenyek kivételével minden allergiás használhatja a tönkölypárnát, mivel ebben sem telepednek meg a poratkák. Ez a párna kényelmes, stabil támaszt nyújt minden pozícióban, szellőzik, és nem melegszik fel. Fájdalmakkal küzdőknek mindenképp melegen ajánlott, akár migrén, fáradtság, vagy menstruációs fájdalmakkal küzdőknek is.

 

Kategóriáinkban nyugodtan böngészhet tovább, ezeken kívül még megtalálja a kifejezetten mosható párnák kategóriáját is, és a speciális párnákét is.

Billerbeck párnák természetes szál töltettel.