Billerbeck ELBERFELD 1921. paplan

VAN
Raktárkészlet:
Billerbeck ELBERFELD 1921. paplan
Billerbeck ELBERFELD 1921. paplan
Billerbeck ELBERFELD 1921. paplan
Billerbeck ELBERFELD 1921. paplan
Billerbeck ELBERFELD 1921. paplan
Billerbeck ELBERFELD 1921. paplan
Billerbeck ELBERFELD 1921. paplan
Billerbeck ELBERFELD 1921. paplan
Billerbeck ELBERFELD 1921. paplan
Billerbeck ELBERFELD 1921. paplan
90 000 Ft

Billerbeck ELBERFELD 1921. centenáriumi paplan!

Pehely/Bambusz paplan!

Limitált kiadású!

Részletek

Eberfeld 1921. paplan, Billerbeck,

pehely/bambusz paplan.

Sorszámozott kiadás!

ELBERFELD 1921 paplan hidrofil-hidrofób dublé pehelypaplan - centenáriumi termék.

Gerd Billerbeck úr által 1962-ben Svájcban benyújtott és CH405639A számon bejegyzett szabadalom alapján.

A 100 éves cégalapítás tiszteletére 2 különleges limitált kiadású egyedi sarokszalaggal ellátott terméket készítettünk, amelyeket számozott oklevéllel láttunk el, ezzel is kifejezve az ágyneműk egyediségét.

 

  • Huzata: prémium minőségű pamut (100%), holdsugár színben
  • Töltete: külső oldal: I. osztályú fehér lúd pehhely 90%+belső oldal: bambusz-viszkóz szálbundával tűzve
  • Mérete: 135/140 x 200 cm
  • Töltet súlya: 750 gramm
  • Melegség: átmeneti paplan
  • Tisztíthatósága: 60 °C-on mosható

 

Kétszemélyes méretben is kapható (200x220 cm)!

 

*A kép egyes termékeknél illusztráció. A paplan rendelése esetén, a feltüntetett paramétereknek megfelelő Billerbeck ELBERFELD paplan (135/140 x 200 cm méretben) kerül kiszállításra. A készlet erejéig elérhető.

ELBERFELD 1921 paplan hidrofil-hidrofób dublé pehelypaplan - centenáriumi termék

  • A melegtartó réteg: 90%-os pehelytöltet
  • A párakezelést biztosító réteg: bambusz-viszkóz tűzött szálbunda
  • A paplan huzatanyaga: Holdsugár színű, „pehelybiztos”,
  • 100% pamutszövet, a legendás »Nm100-er Einschütte« minőség

A hivatkozott CH405639A szabadalom ismertetése – ELBERFELD 1921 paplan

Közismert, hogy a toll/pehelytöltet az alvás során keletkező kipárolgásokat nem tudja önmagában kivezetni, hanem egy páraburok képződik a test és a paplan között, amely csak akkor távozik, ha a paplant megszellőztetjük. Ez viszont nem áll összhangban a paplan eredeti funkciójával, ami a meleg megtartása volna.

A többrétegű paplan ötlete abban rejlik, hogy két olyan réteget használunk töltetként, melyből az egyik – az alvó oldali töltet – kiemelkedő nedvszívó, nedvességtovábbító képességgel rendelkezik (bambusz-viszkóz szál), míg a másik – az alvóval ellentétes oldali töltet – kimagasló mértékben hőszigetelő, melegtartó, ugyanakkor nedvességtaszító tulajdonságú (toll/pehely).

Ez által a kettős felépítés által paplanunk az alapfunkcióján kívül a legmodernebb higiéniai követelményeknek is megfelel, ugyanis célszerűen beszívja, megköti a részben mérgező anyagokat is tartalmazó bőrkipárolgásokat.

Az optimális hatás elérése érdekében az alvó oldalt úgy készítjük elő, hogy az egyenletesen kiterített szálbundát jó párafelvételi képességű és átszellőzőpamut borítóanyaggal fedjük. A rétegeket varratokkal rögzítjük össze, hogy az áttűzött rész megtartsa eredeti formáját, ne gyűrődjön. Ez a “hidrofil” bambusz-viszkóz töltetű oldal biztosítja a nedvesség felvételét, illetve elvezetését ugyanakkor nem túl vastag, nem túl nehéz.

Ezt az áttűzött réteget a paplan szélein egybedolgozzuk az előre elkészített paplannal, amelybe az évezredek során kiválóságát bizonyító, utolérhetetlen hőszigetelő képességű 90%-os magyar pelyhet töltöttük. A paplanban az egyenletesen eloszlatott pehelytöltetet áttűzéssel rögzítjük, hogy a használat során a takarón belüli elvándorlását megakadályozzuk.

A kétrétegű (dublé) paplan tehát több szempontból is ideális, mert a legmesszebbmenőkig megfelel a higiéniai követelményeknek, kitűnő hőszigetelő azaz melegtartó, valóban aktív párakezelő képességet mutat, valamint esztétikus, könnyed, elegáns hagyományokat idéző megjelenésű.

Pehely minőség:

Gyakorlati szempontok szerint a legfontosabb minőségi paraméterek a töltőerő, és a pehelytartalom, azaz, hogy milyen arányban van a keverékben jelen toll alkotó rész. Ezektől függ ugyanis az áru hőszigetelő képessége. Minél nagyobb a toll-arány egy töltetben, annál gyengébb a töltőerő és a hőszigetelés ugyanakkor az árú ezzel olcsóbb, hiszen a tépett originál anyagban több, mint 70% a toll aránya. Egyszerűsítve: a töltőerő/töltő térfogat a pehely azon tulajdonsága, hogy egy bizonyos tömegű fellazítás során pehely mekkora térfogatot képes kitömni, illetve az ott kiterjedt pehely milyen magasan képes a teszt-tömeget megtartani a szabványos mérőhengerben.

A pehely és a toll minősége függ a származó országtól, azon belül a fajtától, az időjárástól, tápláléktól, és nagy mértékben a tartás körülményeitől (pl. tavi tartás), ezek befolyásolják a pehely nagyságát és rugalmasságát.

Minél magasabb a termékekben lévő töltet pehelyhányada, annál melegebbek, puhábbak, könnyebbek és értékesebbek a termékek. Egy magas paplan megtöltésére mintegy 100 liba pelyhére van szükség. Paplanjaink és párnáink töltésére kizárólag a legjobb minőségű, körültekintően válogatott pelyhet használjuk.

A pehely/toll a felületén természetesen jelenlévő zsírréteg miatt erősen hidrofób. Következésképp szennytaszító tulajdonságú.

Liba pehely/toll – pehely paplan

A libákról nyert pehely az egyik legértékesebb pehelytöltőanyag (legértékesebb Eider réce pelyhe). A libák fedőtollai alatt elhelyezkedő puha pelyhek finom “melegítőpárnát” alkotnak, megvédve ezzel a libákat a téli időszak zord hidegétől. A fedőtollak pedig kitűnő rugalmas, vízlepergető, szennytaszító védőréteget adnak. A libatoll/pehely anyag minősége hangsúlyozottan függ az állatok korától, tartásmódtól, klímától, takarmányozástól, a tollbetakarítás idejétől, módjától. Kifejlett,  jól takarmányozott, szabadtartású állatok késő őszi pelyhe sokszoros értékű a pecsenyelibák vágóhídi pelyhéhez viszonyítva.

Adatok
Cikkszám
D13BF104elber
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek