Limitált, Sorszámozott paplanok

Billerbeck centenárium.

ELBERFELD 1921. és NORDSTADT 1921. prémium paplanok.

Limitált kiadású, számozott termékek a 100 éves évforduló tiszteletére.

Nézet:
Sorrend:

Billerbeck centenárium.

ELBERFELD 1921 és NORDSTADT 1921 prémium paplanok bemutatása.

Limitált kiadású, számozott termékek a 100 éves évforduló tiszteletére.

ELBERFELD 1921 pehely paplan hidrofil-hidrofób dublé pehelypaplan – Billerbeck centenárium.

A 100 éves cégalapítás tiszteletére 2 különleges limitált kiadású egyedi sarokszalaggal ellátott terméket készítettünk, amelyeket számozott oklevéllel láttunk el, ezzel is kifejezve az ágyneműk egyediségét.

Gerd Billerbeck úr által 1962-ben Svájcban benyújtott és CH405639A számon bejegyzett
szabadalom alapján.

  • A melegtartó réteg: 90%-os pehelytöltet
  • A párakezelést biztosító réteg: bambusz-viszkóz tűzött szálbunda
  • A paplan huzatanyaga: Holdsugár színű, „pehelybiztos”,
  • 100% pamutszövet, a legendás »Nm100-er Einschütte« minőség

ELBERFELD 1921 pehely paplan

Közismert, hogy a toll/pehelytöltet az alvás során keletkező kipárolgásokat nem tudja önmagában kivezetni, hanem egy páraburok képződik a test és a paplan között, amely csak akkor távozik, ha a paplant megszellőztetjük. Ez viszont nem áll összhangban a paplan eredeti funkciójával, ami a meleg megtartása volna.

A többrétegű paplan ötlete abban rejlik, hogy két olyan réteget használunk töltetként, melyből az egyik – az alvó oldali töltet – kiemelkedő nedvszívó, nedvességtovábbító képességgel rendelkezik (bambusz-viszkóz szál), míg a másik – az alvóval ellentétes oldali töltet – kimagasló mértékben hőszigetelő, melegtartó, ugyanakkor nedvességtaszító tulajdonságú (toll/pehely).

Ez által a kettős felépítés által paplanunk az alapfunkcióján kívül a legmodernebb higiéniai követelményeknek is megfelel, ugyanis célszerűen beszívja, megköti a részben mérgező anyagokat is tartalmazó bőrkipárolgásokat.

Az optimális hatás elérése érdekében az alvó oldalt úgy készítjük elő, hogy az egyenletesen kiterített szálbundát jó párafelvételi képességű és átszellőzőpamut borítóanyaggal fedjük. A rétegeket varratokkal rögzítjük össze, hogy az áttűzött rész megtartsa eredeti formáját, ne gyűrődjön. Ez a “hidrofil” bambusz-viszkóz töltetű oldal biztosítja a nedvesség felvételét, illetve elvezetését ugyanakkor nem túl vastag, nem túl nehéz.

Ezt az áttűzött réteget a paplan szélein egybedolgozzuk az előre elkészített paplannal, amelybe az évezredek során kiválóságát bizonyító, utolérhetetlen hőszigetelő képességű 90%-os magyar pelyhet töltöttük. A paplanban az egyenletesen eloszlatott pehelytöltetet áttűzéssel rögzítjük, hogy a használat során a takarón belüli elvándorlását megakadályozzuk.

A kétrétegű (dublé) paplan tehát több szempontból is ideális, mert a legmesszebbmenőkig megfelel a higiéniai követelményeknek, kitűnő hőszigetelő azaz melegtartó, valóban aktív párakezelő képességet mutat, valamint esztétikus, könnyed, elegáns hagyományokat idéző megjelenésű.

 

Nordstadt 1921 paplan, Billerbeck 7 klímazónás, természetes töltetű, tűzött paplan – Billerbeck centenárium

NORDSTADT 1921 – 7 klímazónás, természetes töltetű tűzött paplan
Gerd Billerbeck úr által 1983-ban Németországban benyújtott DE3305507C2 számon bejegyzett szabadalom alapján.

  • Melegtartó rétegek: Báránygyapjú és teveszőr bunda, zónázottan változó töltetvastagban, sajátos tűzésmintával
  • A paplan huzatanyaga: Holdsugár színű, „szálbiztos”, szőve mintázott, 100%  pamutszövet

NORDSTADT 1921 paplan

Egy olyan paplanról van szó, amely keresztmetszetében három különböző vastagságú, tömörségű és alapanyagú, valamint területi egységenként figyelmes tervezéssel elosztott töltetrészekkel (összesen 7 klímazónával) bír. Ezáltal a takaró kiegyenlíti az átlagos emberi bőrfelszín hőmérsékleti különbségeit, mely a vállnál cca. 35 fok, a testközépen 32 fok, míg a lábaknál cca. 30 fok. Ebből fakadóan a felsorolt testrészek, azaz “a zónák” különböző hőigényűek és indokolt, hogy a különböző melegtartó-képességű védelmet kapjanak alvás során.

Ennek megfelelően osztjuk klíma-zónákra a paplanunkat. A paplan hossza és szélessége egyébként megfelel a normál méreteknek. Hosszában a paplant három sávra osztjuk. A fent említett különböző hőigényeknek megfelelően a felső egynegyed rész egy lazább, a középső kb. fél rész egy ennél tömörebb, míg az alsó egynegyed rész egy annál is tömörebb, többrétegű töltettel rendelkezik. Keresztirányban a széleken és a középső részen szintén változó vastagságú töltetet terítünk be. A váll-zónában a teljes szélességben azonosan vékonyabb a paplan.

A paplan tűzési mintájával is felhívjuk a figyelmet a klímazónákra, a változó töltetvastagságokra.

A töltetrétegek minőségüket tekintve gyapjú-féleségek. Ezek a természetes szálak ugyanis a leghagyományosabb, legmegbecsültebb alapanyagok hőszigetelő öltözékek készítéséhez. A zónák közötti eltérő hőigényeknek megfelelően viszont két különböző nemes állati szőr-anyagot használunk: báránygyapjút és teveszőrt. A kétféle szálból külön készítünk bundát és ezeket külön rétegenként terítjük a paplanba. Ezzel elérhető, hogy az elkészített takaró még a végtagjaikban labilis vérkeringésű emberek számára is kellemes klímát biztosítson az elalváshoz.