Tönköly párna

Tönköly párna - tönkölybúza párna, tönkölyhéj párnák

A tönköly párna szervezetünkre gyakorolt jótékony tulajdonságainak köszönheti egyre növekvő népszerűségét. A tönkölypárna töltete bio termesztésből származó tönkölybúza szemek magháza (tönköly pelyva, tönkölyhéj). Rendszeres használat mellett a tönköly párna többek között ízületi fájdalmak, izomhúzódás, rándulás, fejfájás, görcsök, gerincproblémák, nyaki fájdalmak enyhítésében nyújthat segítséget. A tönkölypárna, gyógyító hatását a tönkölybúza héjának rendkívül magas kovasav tartalma, valamint a közel negyven féle, könnyen felszívódó ásványi anyag és nyomelem adja. A tönköly pelyva száradása során leváló kovasav behatol a kötőszövetek közé, mely görcsoldó, fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatást fejt ki.

A tönköly párna a fej megfelelő alátámasztásával leveszi a terhet a nyak és váll izmairól, valamint javítja az agy vérellátását, így hatékonyan leküzdhetőek az alvászavar okozta panaszok. A tönkölypárna gyógyító erejét és regeneráló hatását görcsös fejfájás, migrén, fáradékonyság, kimerültség, menstruációs fájdalmak ellen is alkalmazhatja. Allergiások is nyugodtan élvezhetik a tönkölypárna előnyeit (kivéve gabonára érzékenyek), mivel a poratkák nem telepednek meg benne.

A tönköly párna jól formálható, kiválóan alkalmazkodik a különböző fekvési helyzetekhez. Aludjon akár hason, oldalt, vagy háton, ez a párna minden pozícióban kényelmes és stabil támasztékot ad. A tönkölypárna töltete húzózár segítségével hozzáférhető, a pelyva mennyiségének szabályozásával tetszés szerint beállíthatja a párna megfelelő magasságát és keménységét. A tönkölybúza héj laza, könnyű szerkezetének köszönhetően még a legnagyobb nyári forróságban is kellemes alvásklímát biztosít. A tönköly párna töltetét szabadon átjárja a levegő, nem melegszik fel és kiválóan elvezeti az izzadságot.

 


Javasoljuk tekintse meg Akciós párna és paplan kínálatunkat is!

Rendszeresen megújuló akciók, 20-60%-al alacsonyabb árak - Válogasson webáruházunk legkedvezőbb ajánlataiból! Akciós párna, paplan és ágyneműhuzat rendelés, akár ingyen kiszállítással.


30.000 Ft feletti paplan, párna rendelés esetén csomagját DÍJMENTESEN házhozszállítjuk!

Nézet:
Sorrend:

Tönköly párna tisztítása - tönkölypárna fertőtlenítése:

A tönköly párna tisztításához a pelyvát minden esetben el kell távolítani! A párna huzata 40 C°-os hőmérsékleten mosható. Töltetének kifejezetten jót tesz a napon való szellőztetés, melytől visszanyeri energiáját. A tönkölypárna fertőtlenítéséhez elég csupán fél órára 50 C°-os sütőbe helyezni, vagy legalább 8 órán át légmentesen becsomagolva fagyasztóban tárolni (a gyártó ajánlása szerint, pranaparna.). Amennyiben szükséges, a tönkölybúza héja (tönkölypelyva) langyos vízben átöblíthető, majd napos, száraz, jól szellőző helyen szétterítve kell kiszárítani, ezt követően a töltet visszahelyezhető a párna huzatába.