Hab matracok

Billerbeck habmagos matracokról általában:

A habmagos matracok egyedülálló előnye, hogy az igények alapján átgondolt tervezés szerint szabadon alakíthatók, rétegezhetők. A matracmagok habanyagával szemben a Billerbeck saját normakövetelményeket állít. Ennek megfelelően az általánosnál nagyobb sűrűségű és nagy rugalmasságú habokat használunk.

A habféleségeket két nagy csoportba sorolhatjuk:

  • a nyílt cellás habokban a „buborékokat” elválasztó rétegek a habfejlődéskor a megszilárdulás előtt összenyílnak. A habszerkezetet tehát a „buborékok” után maradó vázszerkezet tartja meg. Ezeknek az átszellőzése jó, és a rugalmas ellenállása a benyomódás mélységétől kevésbé változik, azaz nem keményedik föl a hab rögtön az alakváltozás első szakaszában.
  • a zárt cellás habok létrejöttekor a „buborékok” nem nyílnak össze, hanem zártak maradnak, a belső nyomás nem tud kiegyenlítődni, „megszökni”. Ezért átszellőzésük gyakorlatilag nincs és a folyadékokat sem veszik fel, nem is eresztik át. Ugyanezért a hőelvezető képességük is csekély. A rugalmas ellenállásuk rögtön az alakváltozás kezdetekor hirtelen növekszik. Terhelés alatt úgy viselkednek, mintha labdákból volnának összerakva.

A habkombinációs matracok a tervező gondosságának, alaposságának, elképzelésének felelnek meg, végtelen sokféleségű, látványos, modern és sokféleképp magyarázható megjelenésű matracmagok építhetők. Helyesen teszi, ha mégis a matrac alapos kipróbálása és több összehasonlítás után dönt és nem a színek és formák káprázata alapján!

Nézet:
Sorrend:

A hideghab matracok modern alvástechnológiát képviselnek, amelyek kényelmet és tartósságot kínálnak az alvás során. Ezek a matracok hideghab anyagból készülnek, amely egy speciális habtechnológia, és kiváló tulajdonságokkal rendelkezik az alátámasztás, a légáteresztés és a hosszú élettartam szempontjából.

A hideghab matracok alapja a hideghab, amely egy magas sűrűségű poliuretán habanyag. Ez a hab kifejezetten kialakított gyártási folyamat eredményeként jön létre, amelyben a habot különleges nyomás és hőkezelésnek vetik alá. Ennek eredményeként a hab tömör, tartós és nagy sűrűségű lesz, ami kiemelkedő alátámasztást és stabilitást biztosít az alvási felületen.

A nyitott cellás hideghab matracok kiváló légáteresztő képességgel rendelkezhetnek, ami segít megakadályozni a hő felhalmozódását és a nedvesség gyűjtődését az alvási felületen. Ezáltal friss és higiénikus alvási környezetet teremtenek, ami különösen fontos az egészséges alvás szempontjából. Emellett a hideghab matracok néhány esetben allergiabarátok és poratka rezisztensek, így ideálisak lehetnek az allergiások és az érzékeny bőrűek számára.

Az ilyen típusú matracok kiváló rugalmassággal rendelkeznek, ami lehetővé teszi számukra, hogy rugalmasan alkalmazkodjanak a test kontúrjaihoz és alakjához. Ez a rugalmasság optimális támogatást biztosít minden alvási pozícióban, így segítve a megfelelő testtartást és csökkentve a nyomáspontokat.

A hideghab matracok széles választékban elérhetők különböző vastagságokban és keménységi fokozatokban, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb modellt. Ezek a matracok általában közepes árfekvésűek és jó ár-érték aránnyal rendelkeznek, így ideálisak lehetnek azok számára, akik minőségi alvási felületet keresnek megfizethető áron.

Összességében a hideghab matracok kiemelkedő választást jelentenek azok számára, akik szeretnék maximalizálni az alvási komfortot és támogatást.