Blog

Föld napja

2024.04.22 13:03

A Föld napja egy évente megünneplésre kerülő esemény, amelynek célja a bolygónk környezetvédelmi kihívásaira és fenntarthatósági kérdéseire való felhívás, valamint a természetvédelem fontosságának és az ökológiai tudatosság fejlesztésének hangsúlyozása. Az esemény április 22-én van, és világszerte több millió ember vesz részt különféle környezetvédelmi kezdeményezésekben és eseményekben.

A Föld napja 1970-ben kezdődött az Egyesült Államokban, amikor tömegek vonultak az utcákra, hogy tiltakozzanak a környezetszennyezés és az egyre romló környezeti állapotok ellen. Az esemény azóta globális méretet öltött, és az évek során egyre nagyobb figyelmet kapott a környezetvédelmi kérdések megoldására való összpontosításban.

A Föld napja lehetőséget teremt mindenki számára, hogy együttműködjön és cselekedjen a bolygónk védelme érdekében. Világszerte emberek, közösségek, cégek és kormányok szerveznek eseményeket, kezdeményezéseket és kampányokat a környezetvédelem, az újrahasznosítás, az energiahatékonyság és az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében.

Az események körébe tartozhatnak környezetvédelmi tisztítóakciók, faültetések, környezettudatos oktatási programok, tudatosságnövelő rendezvények, zöld energia kezdeményezések és sok más. A Föld napja arra ösztönzi az embereket, hogy vegyenek részt az ökológiai tudatosság fejlesztésében és a fenntartható életmódra való áttérésben, valamint hogy támogassák a környezetvédelmi politikákat és intézkedéseket.

Az esemény fontosságát tovább erősíti a globális klímaváltozás, a biodiverzitás csökkenése, az erdőirtás és a szennyezés által okozott környezeti problémák súlyossága. A Föld napja lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy együttes erővel cselekedjen a bolygónk védelmében és az egészségesebb, fenntarthatóbb jövő megteremtéséért.

A Billerbeck évekkel ezelőtt megalkotta, az azóta is sikeres termékcsaládját, melybe párnák és paplanok is beletartoznak.

Billerbeck CORAL paplanok és párnák.

"Paplan és párna alapanyagaink, tölteteink között hagyományos anyagok szerepelnek az újdonságokkal, naprakész fejlesztési eredményekkel együtt. A természetes és ezért megújuló anyagok alkalmazása mellett – amilyen például a toll/pehely, pamut, len, gyapjúféleségek, stb. – nyilvánvaló, hogy alkalmazzuk a korszerű funkcionális textilanyagokat is.

A természet sokszínűségének kiaknázásakor, valamint a vegyészeti úton előállított szintetikus anyagok használatakor egyaránt fontos számunkra környezetmódosító, szennyező hatások csökkentése.

2015.-ben született elhatározásunk alapján a szintetikus alapanyagok kiválasztásakor átállunk a kompromisszumok nélkül teljes értékű, kiváló minőségű és tisztaságú „újra új” nyersanyagok alkalmazására, emellett a természetbe hamar visszaépülő, komposztálható nyersanyagok felhasználását irányozzuk elő.

Az ilyen műanyagok tudatos választásával hitet tettünk arra, hogy az unokáinktól kölcsönkapott környezetet számukra megóvjuk és megőrizzük. Az alapanyagokat gyártó ipari hátteret ezzel a követelményünkkel fejlesztésre ösztönözzük. Termékeink tökéletesítését már a környezetterhelés radikális csökkentése mellett érjük el.

Megjelentünk a CORAL termékcsaládunkkal, amely piacon elsőként igazoltan a legtisztább poliészter előállítási technológiával, az „ocean plastic” nyersanyag felhasználásával készül."