Mintaboltok:

Bp. II.ker. Szépvölgyi út 4/b.    +36202624317

Bp. II.ker. Keleti Károly u. 4.    +36205071325

Keleti K. u.-i üzletünk:

07.12-én és 15-én, ZÁRVA.

07.26 - 07.31-ig ZÁRVA.

Pehelypaplan és pehely párna, természetes szálú gyapjú, bambusz és tönköly párnák, funkcionális szál paplan és párna akciók, antibakteriális, antiallergén paplanok olcsón, speciális formájú és töltetű párnák, hengerpárna, nyakpárna, baba - mama párna, memory párna 10% - 20% - 30% - 40% - 50%-al olcsóbban, heti és havi akciók keretében

>> Tovább az akciós paplan, párna, ágynemű kínálathoz


BILLERBECK BELIZE TÁSKARUGÓS ZÉRÓPUR MATRAC

A Billerbeck kínálatához tartozó ZéróPUR termékcsaládunk tagja a BELIZE táskarugós matracunk mely egyedülállóan nagy rugóerősségű, javasolt alváspozícióhoz zónázott táskarugós magra épül, melynek gyártása során mellőztük a poliuretánt (habszivacs).

Matracainknál saját fejlesztésű technológiával teljesen kiszorítottuk a poliuretán habot a gyártásból, miközben meghagytuk az összes kedvelt és ismert tulajdonságot.

A matracmagot nem habbölcsőbe építjük, hanem egy segédrugókkal és sarokvédelemmel kiegészített iker élkeret rendszer zárja körbe. Ezzel a fekvőfelület széltől szélig rugózott, a teljes szélességében azonos rugalmassági karaktert mutat.

A hagyományos élkeretes matracokkal szemben, -ahol a középső részen a szélesség általában keskenyebbre befűződik, -a két BELIZE táskarugós matrac éle egymás mellett szépen párhuzamos.

A fekvési komfort jellemzője: FESZES. Ezt a matracot a keményebb, de legalábbis nem a puha matracot kedvelők fogják kényelmesnek ítélni.

A matracot téli- és nyári oldallal készítjük el.

A téli oldal öltöztető- és párnázó rétegei közé egy különleges infravörös reflektor ezüst réteget építünk be. Ez nagyon vékony, ezüsttel rétegezett, ”átlélegző” membrán, amely testünktől származó hő egy részét képes visszaverni. Így tehát segít kellemes alvásklíma-hőmérsékletet teremteni kevésbé fűtött hálószobában is, a fűtésszámla is jobban elviselhető lesz.

Indokolt a BELIZE táskarugós matracot az évszaknak megfelelően átfordítani.

A matrac a táskarugóknak és a kialakított komfort zónáknak köszönhetően az anatómiai formának kiválóan megfelelő alátámasztást biztosít. Erős rugózat, tartósság, nagy terhelhetőség jellemzi.

Huzata elegáns, kiváló minőségű és nagy kopásállóságú vegyes összetételű kelme, a matrac huzat színével harmonizáló szegőszalaggal.

A huzat nem leszerelhető. Az ún. elvarrós lezárásnak köszönhetően kitűnő a matrac „szél-definíciója”, tehát nem nyílik árok két egymás mellé helyezett matrac között.

A Belize matrac bármilyen fekvési helyzethez megfelelő, de elsősorban hason-, vagy háton alvók számára ajánljuk.

Billerbeck Belize táskarugós matrac 

forrás: billerbeck

Pelyhet a paplanokba: liba vagy kacsa?

Már nagyon régóta használ az emberiség tollat és a pelyhet a párnák és paplanok töltéséhez. Nagyszüleinktől biztosan hallottunk már a régi, tartós, több évtizede használt dunyháról, dunnáról, illetve párnákról. Napjainkban is ugyanígy alkalmazzuk ezeket az anyagokat, csak a gyártástechnológia változott meg kicsit. A tollat inkább a párnákba töltik, mert az rugalmas, de mégis megtartja a fejünk súlyát. A pelyhet pedig paplanokba teszik, mert jól tartja a hőt és puha. Mi a Billerbecknél használunk kacsa és libatollat, illetve kacsa, liba és eider réce pelyhet is. 2 részes cikksorozatomban a kacsa és liba pehely közötti különbségeket és hasonlóságokat mutatom be.

Liba vagy kacsa pehely

A kérdésre, miszerint a kacsa vagy a libahely a jobb, látszólag egyszerű a válasz, de ha jobban utánajárunk, kiderül, hogy nem is annyira nagy a különbség. Mindenki rávágná, hogy természetesen a liba a jobb, mert az a drágább és értékesebb. Viszont nagyban függ a konkrét árutól is, hogy melyik a jobb. Például vegyünk egy közepes minőségű liba és egy nagyon jó minőségű kacsát pelyhet, valószínűleg az utóbbi fog győzni. Válaszunk egyénenként is változik, figyelembe véve a különböző igényeket, illetve a büdzsénket is. Vegyük gyorsan górcső alá e két pehely fajtát más és más szempontok szerint, hogy kiderüljön neked melyik lenne a jobb.

Mekkorák a különbségek?

Ha feltesszük azt a kérdést, hogy nagy különbségek vannak e a két pehelytípus között, a válasz egyértelműen a nem lesz. Míg a toll két dimenzióban növekedik, erős és rugalmas, addig a pehely inkább háromdimenziós szerkezetű. Ennek a szerkezetnek köszönhetően a pelyhet hihetetlenül jó hőszigetelőnek tartják. Ebben a tekintetben szinte ugyanolyan a két típus. A kacsa pehely hőszigetelő képessége körülbelül 87%-a a liba pehelyének.

Mindkét pehelytípussal töltött párna és paplan kitarthat akár évtizedekig is, mert a titok nem a pehely fajtában van, hanem abban, hogy hogyan használjuk és mennyit törődünk vele és figyelünk oda rá. Emellett fontos, hogy a megfelelő gyártótól szerezzük be ezeket, aki odafigyel arra, hogy tartós, jó minőségű termékeket gyártson.

A következő részben fogom bemutatok azokat a dolgokat, amiket érdemes tudnod mielőtt döntesz a két pehelytípus között.

forrás: billerbeck.

ADVENTI VÁRAKOZÁS

"Az adventi koszorú örökzöld ágakból font, négy (ritkán több (gyertyával) díszített koszorú. Az adventi várakozás szimbóluma: gyertyái az adventi időszak négy hetét jelképezik. A 19. században jelent meg a német evangélikus keresztényeknél; a 20. században fokozatosan elterjedt néhány más keresztény irányzatban is.

Az adventi koszorú az otthont és a templomot összekötő kapocs: paraliturgikus, vagyis se nem egyházi, se nem profán.

Az örökzöld koszorúk már a pogány korban is a fény és a tavasz iránti vágyakozást szimbolizálták. A kereszténység elterjedésével ezek vallásos jelentőséget kaptak, főként bencés és ciszterci szerzetesek által.

Gyertyákkal díszített koszorút legelőször Johann Hinrich Wichern (1808–1881) misszióalapító evangélikus lelkész készített 1839-ben, az általa alapított hamburgi Rauhen Haus gyermekotthonban. Wichern már 1838-ban gyertyagyújtással jelölte az adventi időszak napjait: minden nap egy új gyertyát gyújtott meg egy tartóban, míg végül karácsony napján az összes gyertya égett. 1839-ben a gyertyákat egy két méter átmérőjű, örökzölddel díszített fa kerékre helyezte, ezzel megalkotva a mai adventi koszorú ősét. 20 piros gyertya jelképezte a hétköznapokat, 4 fehér pedig az advent vasárnapjait (1839-ben a karácsony szerdára esett, így az adventi időszak 24 napos volt).

Közel egy évszázadig az adventi koszorút csak evangélikus, főleg ifjúsági körökben ismerték és használták; a katolikusoknál valószínűleg csak az első világháború után jelent meg. Időközben kialakítása is egyszerűsödött: csak a vasárnapokat jelölték gyertyák (vagyis számuk négyre csökkent), így a koszorú a háztartások részévé válhatott. Széles körű elterjedése az 1930-as évekre tehető; ehhez a virágkötők is nagymértékben hozzájárultak."

wikipédia

Juhász Gyula: Október

A fény arannyal öntözi még
A szőke akác levelét,
De ez a fény, megérzem én,
Már októberi fény.

Az alkony lila fátyla alatt
Tarka tehenek hada halad,
Vígan elbődül, hisz haza tart,
De ez már őszi csapat.

A kertben tarkán égő színek,
Virágok, dúsan vérző szívek,
Rajtuk az este harmata ring,
De ez már őszi pompa mind.

Fényt, krizantémet, dalt, harmatot
Lelkemben vígan elringatok,
Megszépül lassan, ami rég volt,
De ez már októberi égbolt!

Tehetünk a jobb alvásért? IGEN!

Mindenki jól szeretne aludni, jobb alvásminőséget szeretne. Ön is biztosan így van ezzel. Ez esetben át kell gondolnia a szokásait. Nem csak az alvás körülményeit, hanem az egész napját, hiszen a napközbeni tevékenységek és közvetlen a lefekvés elötti szokások is fontosak. Javítson az alvásán, hogy kipihent legyen reggelre.
Napközbeni tevékenységünk, viselkedésünk hatással van az esti pihenés, alvás minőségére. Sőt, fontos az is, hogy mikor miket eszünk, iszunk.


Ideje kipróbálni néhány szokást mely, javíthatja az alvásminőségünket. Mindannyian másképpen élünk, mások vagyunk ezért az alábbiak nem egyetemes igazságok. Mindegyikünknek más és más fog működni.


Néhány tanács, melyet lehet, hogy érdemes kipróbálni:

1. Az alvási környezet
A hűvös, sötét, csendes szoba segíthet könnyebben elaludni.
Sok ember számára a hálószoba 17 és 19 °C közötti hőmérséklete az optimális alvási hőmérséklet. Ennek mértékét befolyásolja, hogy milyen paplannal szeretünk aludni. Vastag téli paplannal, akkor lehet hűvösebb. Van aki még télen is, nyári takarót használ. Saját hőháztartásunk befolyásolja a választást.
Fontos, hogy kényelmes matracot, párnákat, paplanokat, ágyneműhuzatot használjon. Minél komfotosabban, kényelmesebben érzi magát, annál könnyebb fog elaludni.
Ezenkívül, ha a hálószobáját túl sok fény árasztja el, használjon sötétítőfüggönyt. Megoldás lehet még a szemmaszk használata, hogy az alvási környezet a lehető legsötétebb legyen.
Egy jó matrac kényelmet és megfelelő alátámasztást is biztosít, ezzel lehetővé teszi a pihentető alvást.
Egy matrac típusa és keménysége mindíg egyéni, egyedi. Személyfüggő, hogy kinek mi a megfelelő. Matracokról a matractrend.hu webáruházunkban tájékozódhat.
Egyéni igények szerint kerüljön kiválasztásra a megfelelő párna vagy párna kombináció. Ne hagyatkozzunk arra, hogy: Veszek olyan párnát mint amilyen a barátomnak van, mert Ö azon jól alszik. Egyediek vagyunk! Nincsen olyan párna, mely mindenkinek jó lesz. Fejünk formája, mérete, nyakunk hosszúsága, vastagsága mind egyedi. Hogyan alszom el? Hogyan alszom? Háton, hason, oldalt? Látogasson el hozzánk, kollégáink meg fogják mutatni a párnákat és még ki is próbálhatja a legszimpatikusabbakat. Pehely párnák, gyapjú párnák, antiallergén párnák, memory párnák, tönköly párnák.

2. Alvási terv készítés
Próbáljunk meg a hét minden napján ugyanabban az időben lefeküdni és felébredni. Ez megtaníthatja a szervezetünket egy belső rendre, és megszokhatja ezt az ütemet. Javasolt 22 óra körül lefeküdni. Az ütemterv betartása a nappalunkra is hatással lesz, kipihentebbek leszünk. Alvással töltött idő. Mindenkinek más mennyiségre van szüksége. Javaslatok szerint 7-8 óra lehetőleg legyen meg.

3. Lefekvés előtti rutin
Egy magunk által kialakított szokásrendszer, rutin segítségünkre lesz abban, hogy ráhangolódjunk az alvásra. Ki kell tapasztalnunk, hogy mennyivel kell lefekvés előtt elkezdenünk ezeket a szokásokat, 30-40-50 perc?
Mik legyenek ezek a szokások? Minden olyan tevékenység, melytől megnyugszunk, relaxált állapotba kerülünk.
Kezdhetünk egy meleg fürdővel, zuhannyal. Ha a fürdőt válasszuk, tehetünk bele fürdősót, illóolajokat, melyeknek nyugtató álmosító hatásuk van (illóolajokat körültekintően használjuk, kérdezzünk szakembert). Rendszeres testmozgás. Egy nyugtató gyógytea elfogyasztása. Egy kellemes séta vagy jóga segít a testnek ellazulni. Meditácónak rengeteg formája, típusa közül válogathatunk. Lazítsunk, relaxáljunk megnyugtató zenére. Üljünk vagy feküdjünk le és csak figyeljük a légzésünket.

4. Elektronikus eszközök kikapcsolása
Ha megtehetjük kapcsoljuk ki a környezetünkben lévő elektronikus eszközöket (telefon, táblagép, laptop, asztaligép). Az olyan elektronikus mobileszközök, mint a telefon, kék fényt bocsátanak ki, ami csökkentheti a melatoninszintet a szervezetben. A melatonin egy olyan vegyi anyag, amely szabályozza az alvási/ébrenléti ciklust. Ha a melatoninszint csökken, nehezebb lesz elaludni. Amennyiben nem tehetjük meg, hogy kikapcsoljuk, legalább azt tartsuk be, hogy lefekvés előtt ne nyomkerásszuk, mert ébren fogtartani minket.

LEVENDULA a nyugodtabb alvásért,

akár TÖNKÖLY PÁRNÁVAL együtt!


Nem kell dél-Franciaországba utaznunk ahhoz hogy csodálatos lila levendulamezőt lássunk. Tihanyi bekötőút mentén elterülő levendulás, szedd magad lehetőséget kínál. Bittera Gyula gyógynövény szakértő 1920-as évek közepén Franciaországból hozott levendula töveket és telepített a Tihanyi Apátságtól bérelt földterületen. Ez volt az első ipari méretben történő termesztés. Korábban kolostorokban találtak erre utaló jeleket. Nagy sikerrel járt, további területeket vásárolt. Tihanyban szüretelt levendula a magas napsütéses órák számának az erre a területre jellemző kevesebb csapadéknak, a közeli Balaton párájának, valamint a Bakony hegységnek, amely a téli fagytól óvja a területet és a vulkanikus talajnak köszönhetően a levendula illóolaj tartalma kimagasló volt. Akkora sikert ért el, hogy a tőzsdén is jegyezték. A levendulaszüret június 20 és július 20 között volt, amelyben a helyi lányok, asszonyok vettek részt. 1936-ban Bittera Gyula vendégeként hazánkban is járt Ernest Guenther, az akkori idők legjelentősebb illóolaj kereskedője New York-i cégnek a Fritzsche Brothers munkatársa, aki világ körüli utazásán mérte fel az illóolajos növények termesztésének és feldolgozásának helyzetét. Utazásainak eredménye volt az a hat kötetes THE ESSENTIAL OILS című munka, amely még ma is az illóolajos szakemberek legjelentősebb kézikönyveként ismert. E műben a magyarországi tihanyi francia levendula termesztéséről ír (dr Domokos János Bittera Gyula volt munkatársa). A levendula illóolaj minőségét az észter tartalom határozza meg. Az akkori adatok szerint a tihanyi levendula illóolaja 60% észtert tartalmazott, vetekedett a dél -francia illóolaj minőségével. Ez a siker egészen a II. világháborúig tartott. 1960-as években a levendulást elhanyagoltak, irtották, majd szőlővel ültették be. 1986- tól újra felélesztették a régi területen a levendulást, később új területeket is beültették. Így lett a tihanyi félsziget szimbóluma a levendula. Erre a látványosságra, de nem utolsósorban jótékony hatású gyógynövényre Tihanyban minden éven programsorozatot rendeznek. Lehet levendulát szedni, levendulás fagyit enni, szörpöt inni, levendulás mézet, lekvárt szappant, illóolajat venni. A levendulával töltött párnácskákat a jó illatáért szekrénybe, a nyugodt éjszakai alvásért pedig érdemes párnánkra vagy párnánkba tenni. Tönkölypárna választékunkban megtalálható a levendulával együtt rendelhető párna. Választékunkban megtalálható a levendula színű Billerbeck törölköző is.

 

Helló Július!

Mindenki rád várt, elhoztad a forróságot, a szabadságot.

Enyhíthetjük meleg érzetünket hideg itallal, fagyival, strandolással.

Sajnos a felmelegedett épületek a hosszantartó forróság hatására túlmelegednek, az éjszakák sem nyújtanak enyhülést. Kánikulai napok számának növekedésével egyre nehezebben tudunk elaludni. Alváskor test hőmérséklete 1-2 fokot csökken, lassan szűnik az egész napos feszültség. Ellazulnak az izmok, idegek. Használhatunk különböző eszközöket halószobánk hűtésére légkondit, ventillátort, hidegvizes edényeket. A legjobb lefekvés előtt melegvizes zuhanyozás, mely párát képez, így hűvösebbnek érezzük utána a levegőt. Érdemes besötétíteni, ezzel is ráhangolódhatunk az alvásra. Sokaknak bevált  a Biotextima matracok közül, a BioTextima COOL matrac, melynek fekvő felülete hűsítő memory-hab, mely jó légáteresztő. Huzata 100% növényi alapú "GREENFIRST".

Fejünk alá választhatunk memory habos hűsítő gélrétegű, levehető, mosható huzatú párnát.

Ilyen például a QMed Comfort Gél párna. Ilyen a Billerbeck Dreamy Cool hőkiegyenlítő párna is. Ha már mindezeket beszereztük gondoljunk paplanra, takaóra, ágyneműhuzatra. Ilyenkor mindenki a legvékonyabb paplant szeretné, ha hajnalban mégis magára húza. Kanikula paplanok, nyári paplanok:

Billerbeck Cottona pamut paplan, Billerbeck Bambusz paplan, Billerbeck Dreamy Cool nyári paplan hőkiegyenlítő hatással, Billerbeck Aranka pehely takaró, kellemesen hűvös érzéssel.

Ha fontos, hogy magas hőfokon (95fok) mosható legyen, ime a DORMIR mikrofibre antiallergén nyári paplan.

Érdemes lehet a fentiek közül néhányat beszerezni mert" EGY JÓ NAP
ÉJSZAKA  KEZDŐDIK".

BEÜTÖTT A KÁNIKULA

NYÁRI TAKARÓK     PLÉDEK     LEPEDŐK

Évszakok váltakozásával, a nyár beköszöntével, téli meleg takaróinkat, plédeket, sötét színeket szívesen lecseréljük. Nyáron üdébb mintákra, könnyed, vékony anyagokra vágyunk. Pamutszaténból készült, hűsítő érzetet keltő, ágyneműhuzatban sokkal kellemesebb az éjszakai pihenés. Allergiában szenvedők számára is jók, mert házipor, poratkaatka nem telepszik meg benne. Anyagánál fogva a gyakori mosást jól tűri, vasalni nem szükséges.

Ízlésünknek megfelelően választhatunk, virágos / nyári kert hangulatát beköltöztethetjük hálónkba, / Hanna rózsás ágyneműhuzat, élénk színekkel is becsempészhetjük a nyár hangulatát /color ful v.

más nem virágos ágynemű. Idén, ha elmard a tengerparti nyaralás, úgy kék fehér, esetleg pálmafás mintákkal hozhatjuk vissza az elmúlt nyár emlékeit. Nyugodtan elmondhatjuk, tehát az ágyneműhuzatok a dizájn felelősek a hálóban.

Nyáron a takarót érdemes vékony töltetűre cserélni.

Nyári paplanok közül számos a kánikulára kifejlesztett. Ilyenek például a pamut töltetű COTTONA paplan vagy a FERGIE vadselyem paplan, hűsítő érzete maga a csoda.

Bambusz paplan: bambusz rostjának feldolgozásával készül. Pamuthoz hasonlóan viselkedik, nyári töltet esetén könnyű, jó nedvszívó. Természetes környezetében gyorsan nő, nem kell tartani kihalásától. Akik a pamut kedvelői megtalálják kínálatunkban.

Végül a lepedőről se feledkezzünk meg téli flanelt érdemes hagyományos pamutvászon lepedőre cserélni. Nyári termékek, cseréjével nemcsak átváltoztathatjuk, de kényelmesebbé tehetjük a forró nyári éjszakákat.

Talán mellőzhetjük a légkondik használatát, / kevesebb ideig járatjuk-ezzel is csökkenthetjük a hőkibocsátást. Ezzel a néhány változtatással máris tettünk valamit a Földünkért.

 

BILLERBECK TÖRÖLKÖZŐK

Egyedi kivitel. Rízskötésű törölközők.

De miért olyan jó a frottir?

A  frottir a legalkalmasabb pamutféle, amely a legjobb nedvszívó, ezért igen sokoldalúan használható. A frottír előállításának alapja a pamut, ebből fonalat és cérnát isgyártanak. Az elkészült termék vastagságát gramm/n2 ben mérik A 400-500gr/nm2 törölköző, fürdőköpeny már kellemes , puha érzetű, jó nedvszívó. Minnél nagyobb a súlya, annál több vizet szív fel, ellenben nehezebben szárad.  Ezért is van, hogy a frottírtörölközök mindkétoldán hurkolt szálak vannak. Természetesen lehet egyik oldalán hurkolt is. Ma  azonban az előző gyártása az elterjedt. A törölközők, köntösök és más frottír termékek hosszú ideig való használatát, úgy biztosíthatjuk, ha betartjuk a mosási, öblítési , szárítási utasítást. Az öblítővel javasolt mértékkel bánni, sőt ki is iktathatjuk, mert a szálakat összetapasztja. Azok elvesztik a nedvszívó képességüket. Mint sok anyagot, így a pamutrottirt is keverhetik más anyaggal pl. PES- el. Ilyen lehet a mosható vízzárós lepedő is.Egyik oldalán 80% PAMUTFROTTÍR +20% pes  / MÁSIK OLDALON pvc. Így a két oldal meggátolja a nedvesség szivárgást. Használjuk kényelmünkre a frottírt, bánjunk megfelelően az anyaggal, úgy hosszuideig élvezhetjük kellemes hatását.

Billerbeck törölközőket itt találja.    Köntösöket itt találja.    Vízzárós lepedőket itt találja.

Egyedi, fantasztikus megtiszteltetés érte a Billerbeck magyarországi gyárát. Büszkék vagyunk, hogy az egyik legrégebbi partnerei lehetünk.

"Áldott lehet egy kényelmes párna

Kivételes megtiszteltetés ért bennünket, amikor azt a megbízást kaptuk, hogy készítsünk párnát Ferenc pápa számára, hogy a magyarországi tartózkodása alatt a nagyon intenzív programja közepette otthonos kényelemben és nyugalomban pihenhessen.

Többféle változatot készítettünk elő bemutatásra, végül – a jó pásztor szimbolikához is illeszkedő – gyapjú szál töltetű párnánkat választották ki számára. Hogy a megjelenés is az alkalomhoz méltó legyen, a külső huzatot egy gyönyörű, mintásan szőtt hernyóselyem szövettel készítettük.
Izgatott buzgalommal raktuk össze a különleges darabot. Végül nekünk is nagyon tetsző, magabiztos eleganciát mutató, és bízvást nagyon kényelmes párnát raktunk össze, és vártuk, hátha kapunk véleményt.
Kaptuk: a párnát a budapesti napok után elvitték a Vatikánba.

Tudjuk, (akik tudjuk), hogy korosodva mekkora jelentősége van annak hogy mi van a fejünk alatt pihenéskor. Míg fiatalon az alvás idővesztegetésnek tűnt, néha az ébredés okozott gondot, mára inkább szeretnénk ha alvásunk minősége javulna, ehhez keressük a személyesen nekünk kedves, kényelmes párnaváltozatokat.

A párnák nemcsak díszítik az ágyunkat, hanem a pihentető alvás elengedhetetlen kellékei is. A pont nekünk megfelelő párna támasztja a fejünket alváskor, alacsony izomtónusos állapotban, és hagyja békében pihenni az izomzatot. Ezért a napról-napra felfrissítő pihenésünkben is komoly szerepe van.
Egy nagyon tisztességes hálószoba-tanács a párnákra vonatkozóan: ne gondoljuk, hogy elsőre megtaláljuk az igazit, próbáljunk ki többféle lehetőséget!"

Forrás: billerbeckponthu

Reggeli beágyazás – tényleg meg kell tennünk?

1. A beágyazás segít elkezdeni a napot

Ha minden reggel beágyazunk, akkor azzal az érzéssel kezdhetjük a napunkat, hogy már teljesítettük is az első feladatot aznap. Egy kis büszkeséggel is eltölthet minket, és lelkesít, hogy nekiugorjunk a további teendőinknek. 

2. Akár boldoggá is tehet

A Hunch.com által végzett, 68 000 ember bevonó kísérletben a válaszadók 71 százaléka, akik bevetik reggelente az ágyukat, boldog embereknek vallották magukat, míg az a 62 százalék, akik nem teszik rendbe az ágyukat, nem tartották boldognak az életüket.

3. Csökkenti a stresszt

Egy rendetlen, káoszos környezetben élni kifejezetten stresszes, ezért ha rendben tartjuk az életterünket, azzal rendezzünk a pszichénket is.

 

Mégsem olyan biztos, hogy meg kell tennünk:
Ha nem ágyazunk meg felkelés után, az csökkenti az allergiát és a poratkák számát az ágyban. A londoni Kingston Egyetemben végeztek kutatást arról, hogy milyen hatással van az ágyban található baktériumokra, és rovarokra, ha bevetjük, illetve ha nem. Úgy találták, hogy kevesbb élősködő marad életben a bevetetlen ágyban kialakuló meleg, száraz körülmények között.

A poratkákról már nem is beszélve: egy átlagos ágyban akár 1,5 millió poratka élhet. Ezek az elhalt emberi bőrt fogyasztják és folyamatosan allergén anyagokat termelnek, ezeket pedig még alvás közben is belélegezzük. A poratkák számára az elfoglalt ágyban tapasztalható nedvesség az ideális életkörülmény, a túlélésük azonban nehezebbé válik, ha megszűnik a nedvesség. Ha tehát reggel nem ágyazunk be, akkor a matracról napközben elpárolog az atkákat éltető nedvesség, így azok kiszáradnak és elpusztulnak. forrás:edesalomponthu

Miért népszerű a hagyományos alapanyag?

A liba az egyik legkorábban háziasított baromfifaj. A víziszárnyasok tollának és pelyhének felhasználása több ezer éves múltra tekint vissza.

A madarakon a toll- és pehely a bőr irharétegében lévő szemölcsökből fejlődik ki. Tollaikat a farok alatti mirigyek termelte váladékkal vízhatlanítják a vízimadarak amikor „tollászkodnak”. A tollazatot évente legalább egyszer levedlik, azaz a régi, elhasználódott tollazat lehull és helyébe új tollak nőnek.

A vízimadarak a tollon kívül pelyhet is növesztenek. A toll és pehely között formailag az a különbség, hogy míg a toll 2 dimenziós, egy középső tollgerincből jellemzően két oldalra fejlődik a tollzászló, addig a a pehely nem rendelkezik a tollra jellemző merev szárral, hanem szerteágazó 3 dimenziós kis csillagok. Sokkal könnyebbek és hőszigetelő képességük is nagyobb, hosszú életű és ellenálló alapanyag, amely extrém terhelés alatt sem veszíti el formáját. Hidegben melegít, melegben pedig hűsen tart. Ilyen jellemzői szintetikus anyagoknak általában nincsenek.

A pehely újratermelődő és környezetbarát anyag amely a természetben keletkezik és biológiailag tökéletesen lebomlik.

A Magyarországon tenyésztett madarak pehely minősége a klíma, a fajták és a hagyományos tartási körülmények miatt sajátos és utolérhetetlen. Az extra minőség előállításához megvan a szabadtartásos legeltetés lehetősége és szakemberek hozzáértése.

Paplan töltésre általában a pelyhet vagy pehely és toll keverékét használunk. Annál jobb minőségű egy paplan minél magasabb benne a pehely aránya. A párna esetében viszont szükség van a tollak rugalmas gerincére is a fej alátámasztása érdekében. Léteznek úgynevezett szendvics párnák, amelyek középén van egy elkülönített rész ami keményebb töltetet tartalmaz, ide toll kerül, a külső kamrákba pedig pehely. Így a párna teherbíró lesz, de mégis puha tapintású.forrás:edesalomponthu

Így készülnek a Billerbeck paplanok és párnák

 Párna, paplan, ágynemű webáruház

Párna webáruház kínálatunkban minden igényt kielégítő párna választékot talál. Igazán könnyű, puha pehely párna és toll párnák, innovatív márkás alvószál / funkcionális szál párnák, természetes töltetű bio tönköly párnák, öntisztuló és kiváló hőkiegyenlítő tulajdonságú gyapjú párnák, magas nedvszívó képességű és szagtalanító hatású bambusz párnák, különleges formájú és egyedi összetételű speciális párnák, illetve allergén anyagokra érzékenyek számára antiallergén párna termékekből válogathat. A higiénikus, egészséges alvási környezet kiemelkedően fontos, ezért számos könnyen tisztítható, mosógépben mosható párnát és paplant kínálunk. A mosható párnák jellemzően 40-60 C°-os hőmérsékleten tisztíthatóak, emellett 95 C°-on főzhető, kiválóan fertőtleníthető párna típusokkal is találkozhat pl. műszál / funkcionális szál töltetű párnák között.

A Parnarendeles.hu webshop széles párna választékán felül számos kiváló minőségű Billerbeck paplan közül is válogathat. Kedvező tulajdonságainak köszönhetően, vásárlóink körében legkedveltebb paplan típus a pehelypaplan. A Billerbeck cégcsoport kiemelt figyelmet szentel a pehelypaplan töltetek kiváló minőségére, így e paplanok egytől-egyig első osztályú, válogatott magyar toll és pehely felhasználásával készülnek.

Amennyiben a paplan kiválasztása során egyik fő szempont az egyszerű és hatékony tisztíthatóság, javasoljuk nézzen szét a "márkás alvószál paplan" kategóriában. A márkás alvószál, vagy más néven funkcionális szál paplanok jellemzően 60 C°-os hőmérsékleten moshatók, valamint több paplan 95 C°-os hőmérsékleten kifőzhető, így hatékonyan fertőteníthető.

Napjainkban egyre inkább keresett termékek a higiénikus, bőrbarát alapanyagokból készített paplanok és párnák. A Billerbeck természtes szál paplan választéka ennek az elvárásnak megfelelően született. A természetes szál paplan használatát reumatikus betegségben és izületi fájdalmakban szenvedőknek is ajánljuk. A funkcionális szál töltetű paplanok és pehelypaplan termékek poratka és baktériumok ellen kezeltek, így allergiások számára is megfelelő környezetet biztosítanak a nyugodt, zavartalan pihenéshez. Hogyan készülnek a Billerbeck paplanok, párnák, ágyneműk?

A Valörtex KFT mintaboltjait Budapesten két helyen tudják meglátogatni.

INGYENES SZÁLLÍTÁS

30000 Ft felett (kivéve a matracok)

FOLYAMATOS AKCIÓK

-10%  -20%  -30%  -40%

BANKKÁRTYA ELFOGADÁS

Webáruházunkban és üzleteinkben

ELÁLLÁSI JOG

14 napon belül

Parnarendeles.hu
Parnarendeles.hu
Parnarendeles.hu
Parnarendeles.hu